Saturday, May 12, 2012

NIK AZIZ BUKTIKAN SPR GAGAL MAIN KOTOR!!


SPR gagal buat pilihanraya secara kotor di penang, Kedah, Perak, Selangor dan di Wilayah Persekutuan sewaktu PRU12 yang lalu. Itu sebab BN gagal memerintah negeri-negeri tersebut.

Di Kelantan, SPR boleh dikira gagal secara total. Sejak 1990, 5 kali pilihanraya berturut-turut gagal dikotorkan.

Kesimpulannya, 6 negeri telah menjalani pilihanraya secara bersih dan tiada penipuan pada PRU12 yang lalu.

Lain-lain negeri, pilihanraya telah berjalan secara kotor sejak merdeka, kecuali pernah bersih di Kelantan pada tahun 1959 hingga 1978, di Penang tahun 69 dan di Terengganu tahun 1999. Tahun 1969,   SPR telah bertindak separuh bersih dan separuh kotor di Selangor dan Perak hingga menyebabkan negeri-negeri tersebut hampir gagal membentuk kerajaan disebabkan tiada parti yang menguasai majoriti di DUN.

Sementara itu, UMNO telah menyalahgunakan Stadium Bukit Jalil pada malam 11 Mei yang lalu dengan menjadikan stadium tersebut sebagai tempat berhimpun secara aman sempena meraikan ulang tahun UMNO ke 66. Stadium yang sepatutnya digunakan untuk bermain bolasepak telah digunakan secara zalim dan tanpa ada rasa malu ahli UMNO telah memenuhi ruang stadium tersebut dengan "duduk dan demo" secara aman sambil berpakaian Gelombang merah.

Pihak polis gagal sama sekali melakukan provokasi kepada para peserta "duduk dan demo" supaya bertindak ganas hingga majlis tamat. Stadium yang begitu mudah untuk dirosakkan itu ditinggalkan oleh para peserta tanpa berlaku apa-apa kerosakan kecuali terdapat sampah sarap di sana sini.

Pemimpin UMNO gagal membawa lebih 100,000 ahlinya untuk berhimpun di Dataran Merdeka. UMNO Sepatutnya adakan demo di Dataran Merdeka kerana di situlah tempat meraikan kemerdekaan negara ini hasil dari tangan-tangan kotor para pemimpin UMNO terdahulu.

Kegagalan pimpinan UMNO menghasut ahlinya supaya bergerak maauk ke Dataran Merdeka menjadi bukti jelas kepada seluruh rakyat betapa Anwar jauh lebih berupaya dari Najib dalam memastikan negara ini hancur lebih cepat.

3 comments:

  1. orang dah nak masuk neraka macam tu lah cakapnya/ aku bila nik aziz mampos nanti, aku akan kencing atas kubur beliau. malah klu berak pun aku rasa mcm sanggup

    ReplyDelete
  2. lebih malang lagi umno gagal menyeru pengikutnya untuk menterbalikkan kereta polis yang tersusun rapi diluar stadium...

    ReplyDelete