Saturday, May 4, 2013

ANDA, BN ATAU PR KAH AKAN MAUT ATAU KE TIGA-TIGANYA SEKALI??

Kepada seluruh rakyat Malaysia yang layak, selamat menjalankan tanggungjawab kepada negara. Besok, 5 Mei 2013 hari penentuan kepada siapakah yang bakal tuan-puan beri mandat untuk menjaga kepentingan diri dan keluarga serta masyarakat tuan dan puan.

Besok juga adalah hari penentuan kepada siapakah tuan dan puan akan serahkan tanggungjawab menjaga kesucian agama dan bangsa tuan puan terus terbela dan terjaga dalam keadaan aman dan harmoni.

Besok juga adalah hari di mana tuan-puan akan membuat keputusan dan meletakkan kepercayaan dan keyakinan kepada Barisan Nasional untuk menerajui negara ataupun menyerahkannya kepada pakatan pembangkang untuk menjalankannya.

Besok, 5 Mei adalah hari di mana tuan puan akan menggunakan hak tuan puan sepenuhnya sebagai seorang warganegara untuk meenentukan nasib diri, keluarga, masyarakat, agama, bangsa dan negara tuan-tuan dan puan-puan seterusnya di masa hadapan.

Pujangga Parsi ada menyebut, "tangan-tangan kamu adalah pemimpin-pemimpin kamu. Baik tangan (perbuatan) kamu, maka baiklah pemimpin yang bakal dizahirkan buat kamu. Buruk tangan (perbuatan), maka buruklah pemimpin yang bakal memimpin kamu."

Masa depan tuan-tuan dan puan-puan, keluarga, masyarakat, agama, bangsa dan negara terletak sepenuhnya di tangan tuan puan, di antara jam 8 pagi hingga jam 5 petang, besok, 5 Mei 2013. 

Tempoh tersebut tidak ada sesiapa yang berkuasa selain dati Allah swt, melainkan tuan-tuan dan puan-puan.

Tempoh keramat tersebut adalah tempoh ujian paling getir terhadap kemampuan tuan-tuan dan puan-puan untuk menggunakan pertimbangan akal dan kewarasan di dalam membuat keputusan untuk masa depan anda sendiri.

Berpegang teguhlah kepada pegangan kepercayaan, pengakuan dan keyakinan yang sebenar-benarnya kepada Allah Jalajalaluh, raja segala raja, kerajaan kepada segala kerajaan dan penguasa kepada segala penguasa yang ada di alam ini.

Berpegang teguhlah kepada keyakinan, keikhlasan dan kejujuran yang sebenar-benarnya terhadap diri anda sendiri dan terhadap apa juga perbuatan (tangan-tangan) anda.

Jika tangan-tangan (perbuatan, pertimbangan dan keputusan) anda kekal dan tidak terpesong dari keyakinan, keikhlasa dan kejujuran terhadap diri dan penuh dengan penghormatan adap dan tertib kepada Allah swt, penguasa kepada segala penguasa, maka, pasti anda akan beroleh berkat, hikmah dan khasiat hasil dari keputusan dan pertimbangan anda. 

Itu adalah "janji pasti" yang tidak mungkin dimungkiriNya kerana Allah bersih dari sifat lalai, yakni bebas dari nafsu yang sombong, riak dan takbur, bohong, fitnah dan dusta.

Sesudah anda membuat pertimbangan dan keputusan, maka Allah akan memuktamadkannya bersandarkan "hak" sebagai pengundi yang anda telah laksanakan.

Dugaan terbesar untuk anda adalah sejauh mana "mampu menerima" hakikat, ketentuan dan kenyataan takdir yang akan dimuktamadkan oleh Allah swt buat anda. 

Takdir Jodoh, Pertemuan, Rezeki dan Maut buat diri anda dan seluruh keluarga, masyarakat, agama, bangsa dan tanah air anda pasti akan berlaku pada malam 5 Mei.

Jika ada jodoh dan pertemuan, rezeki akan datang.
Jika ada pertemuan tapi tiada jodoh, maka mautlah yang akan datang.

Takdir jodoh, pertemuan, rezeki dan maut pasti akan berlaku buat anda, Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat.

Jika anda, Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat menerima hakikat takdir yang bakal ditentukan ini, negara pasti akan beroleh berkat, hikmah dan khasiat dari "penerimaan" hakikat takdir tersebut.

Tetapi, jika anda dan Barisan Nasional ataupun Pakatan Rakyat tidak mahu menerima hakikat takdir yang bakal terjadi hasil dati pertimbangan dan keputusan yang anda sendiri tentukan, maka anda, keluarga, masyarakat, agama, bangsa dan tanah air tuan-tuan dan puan-puan pasti akan menerima musibah yang lebih buruk dari keadaan sediada yang telah ditakdirkan buat anda dan negara ini.

Gunakanlah hak anda seikhlas dan sejujurnya demi masa depan anda, keluarga, agama, bangsa dan tanah air.

Selamat mengundi dan selamat menerima hakikat takdir. 

1 comment:

 1. INGATAN KEPADA RAKYAT MALAYSIA YANG BAKAL MENGUNDI...
  Sebelum mengundi pasikan fikir lah semasak masak nya sebelum mencoretkan kertas undi.
  1. Pertama jangan undi lambang bulan. Jangan. Kerana apa? Kerana itu adalah lambang parti PAS. Iaitu parti angkutan sampah serta angguk sahaja...sebabnya:-
  a. Calun PAS tidak hisap rokok, kata Nik Aziz. Tetapi banyak benda mereka hisap.
  b. Disebabkan nak sangat kuasa PAS letak Cina, India dan Iban sebagai calun, agama itu tidak penting, malahan orang orang DAP pun akan pakai lambang bulan. Pemimpin DAP dah melarang non muslim mengundi PAS tapi para pemimpin PAS masih tak reti bahasa dengan mengatakan DAP bersetuju dengan negara islam.
  c. Agama islam dah mereka buang, bukan itu sahaja nama allah mereka sanggop konsi dengan sikapir, malah mengiftiraf LBT dan murtad sehingakan nike ajis menjatuhkan hukum sembahyang orang UMNO tidak mendapat pahala..seolah-olah dia yyang layak menjatuhkan hukum.
  d. PAS sangat bodoh dalam soal pengurusan ekonomi..Ilmu ekonomi mereka hanyalah tebang pokok dan gondol bukit, gadai tanah...punya la benak PAS sehinggakan terbinanya pasaraya di kota baru dikata mercu kelantan maju. sungguhnya menjadi sebagai imam surau dan masjid itu tidak mesti pandai mengurus ekonomi, apa lagi mengurus sebuah negeri.
  e. Sudah 27 tahun PAS memerintah Kelantan. Masalah asas seperti air yang bersih untuk rakyat pun tidak mampu diuruskan. Apatah lagi isu-isu yang besar yang memerlukan pemerintah yang berwibawa untuk meneraju negara ke arah kesejahteraan dan kemakmuran.
  f. PAS Kelantan telah gagal dalam urusan agama berdasarkan statistik penagih dadah paling banyak, pesakit AIDS paling ramai, masalah sosial seperti pelacuran berleluasa.
  g. Dasar pembangunan nike ajis cuma kerap beroperasi memacakkan batu asas untuk projek yang tidak pernah mahu dilaksanakan. Rakyat Kelantan dibohongi KONONnya hebat pentadbiran Nik Aziz melalui jumlah batu asas bukan nya berlandaskan projek yang dilaksanakan dan siap.
  Sebuah jambatan yang KONON nya mahu dibina 17 tahun dulu telah diletakkan batu asas untuk menipu rakyat Kelantan yang sampai sudah tak pun dibina. Kini Highway baru pula diletakkan batu asas sekadar nak “belawok”. Semua duit kutipan derma untuk highway itu lenyap bersama penipuan PAS Kelantan. baru-baru ini nike ajis berangan dengan projek Super Mega, projek keretapi laju yang menghubungkan Kelantan dan Pahang serta Stadium Baru Kelantan pun dipacak batu asas di Pasir Puteh…tetapi janji BN untuk membina jambatan di Manik Urai,walaupun tewas dalam PRK tetapi jambatan tu dah boleh digunakan.

  h. Jikalau nike ajis mempunyai ilmu ekonomi maka sudah lama Lembah Sireh di siapkan, tetapi sampai sekarang hanya 1/5 siap. Jadi apa guna kita pangkah orang yang tidak tahu apa benda selain pecah tanah?. Tak guna langsung.
  Nike ajis memimpin selama 23 tahun kerana kita semua di tipu hidup hidup. Bayangkan bagaimana keadaan kita sekiranya pengundian di jalankan dengan pengundian bersih, tanpa di tipu oleh para pengikut Nik Aziz?
  Ingat lah jangan di tipu lagi. Di ibaratkan Pas berada dalam sebuah rumah jamban pecah dan penuh sampah sarap dan tahap limpahan tahi yang amat kritikal. Bau busuk nya ke seluruh penjuru tempat. Hancur kan Pas dan bakar rumah mereka agar kita hidup tanpa bau busuk dari kerenah yang di balakan Allah keatas parti mereka. Balasan tuhan itu amat nyata.

  ReplyDelete